Kalça Artroskopisi

Kalça Artroskopisi Nedir, Nasıl Uygulanır?

Kalça Artroskopisi Nedir?

Kalça artroskopisi kalça bölgeleri ve civarında oluşan rahatsızlıkların çözümünde geliştirilen bir tedavi yöntemidir. Oldukça etkilidir ve son zamanlarda kalça eklemi ve çevresinde oluşan ağrılarda başta olmak üzere diğer sıkıntılarda da kullanılır.

Kalça artroskopisi Nasıl Yapılır?

Kalça eklem ve diğer sorunları için bu yöntemde başta başarı hedeflenirken bunun sorunsuz, hızlı ve kişiyi günlük hayattan uzak tutmadan yapmanın sağlanması da göz önünde bulundurulmuştur. Cilt üzerinde küçük deliklerden kamera salınması ile yapılan bu işlemler iyileşme ve başarı oranı ile de dikkat çekmektedir.
Kalça artroskopisi

Hangi Durumlarda Kullanılır?

Genelde kalça ekleminde oluşan sorunlarda tercih edilir. Kalça üzerinde oluşan çeşitli boyutlarda ki yırtıklarda, kemik kıkırdaklarında ki kusurlarda, yaşanan doku ve yumuşak doku problemlerinde, kemikte olan çıkıntıların giderilmesinde ve son olarak kemik sıkışmasında bu yöntem uygulanabilir.

Kalça artroskopisi Nasıl Yapılır?

Anestezi ile kısmen ve ya tamamen hasta uyutulur. Genel olarak ise belden lokal uygulanır. Hasta bu duruma el verişli değilse ancak genel anestezi uygulanır. Bu konuda anestezi doktorunun kararı önemlidir. Hastanın ameliyatı ile birlikte odasına alınması için bir müddet beklemesi gerekir. Sonra ise yapılan işleme bağlı olarak iyileşme süreci başlar. Eklemlerde olan bu tedavinin iyileşme süreci ise işleme bağlı 4-6 hafta arası sürer. Fizik doktorunun ve tedavilerinin de ameliyat sonrasında uygulanması bu iyileşme sürecinde etkilidir. İhmal eden hastalar daha geç iyileşebilir.
Bu tedavi ile hastaların ağrılarında kurtulması ve en önemlisi ileride yaşanılması kaçınılmaz olan kalça kireçlenmesi gibi sıkıntıların önüne erkenden geçilmesi sağlanır. Böylece hem mevcut sıkıntılar gider hem de kalçada oluşacak ilerleyecek sıkıntıların da önüne geçilmiş olunur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir