Şeker Ameliyatı İstanbul – Şeker Hastalığı Ameliyatı Olanlar

Şeker Hastalığı Ameliyatı Nedir?

Şeker Hastalığı Ameliyatı olarak bilinen bu yöntem aslında Metabolik Cerrahi olarak adlandırılmaktadır. Halk arasında Şeker Hastalığı Ameliyatı, Şeker Ameliyatı, Diyabet Ameliyatı gibi yaygın kullanımlar mevcuttur.

Yaygın olarak yapılan Metabolik Cerrahi ameliyatları; İleal İnterpozisyon ve Transit Bipartisyon olarak bilinir. Bu yöntemlerde temel amaç hastanın vücudunun ürettiği ancak kullanamadığı insülinin kullanılmasını sağlamaktadır.

Şeker Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Şeker Ameliyatları en basit olarak Mide ve İnce Bağırsak üzerinde yapılan bir operasyon olarak anlatılabilir. Bu ameliyatlarda midenin sol üst dış kısmı kesilir ve ince bağırsakta bir yer değiştirme işlemi yapılır. İnce bağırsaklarda yer değişiminin yapılmasının temel sebebi mideden çıkan besinlerin ince bağırsaktaki insülin aktivitesini artırıcı olan hormanların salgılandığı bölümden geçmesini sağlamaktadır.

Şeker Ameliyatının Temel Prensibi Nedir?

Son yıllarda diyabet ve obezite hastalarının artmasının temel sebebi aslında tüketilen neredeyse bütün besinlerin işlenmiş olmalarıdır. İşlenmiş gıdaların tamamı ince bağırsağın son bölümüne gelemeden sindirilir. Dolayısıyla en önemli hormonlarımızın salgılandığı ince bağırsak işlevini tam olarak yerine getirememeye başlar. Şeker Ameliyatlarının temel prensibi çalışmayan ince bağırsak bölümünün midenin çıkışına bağlanarak yeniden işler hale getirmektedir.

Şeker Ameliyatı Hangi Hastalara Uygulanabilir?

Hastaların Şeker Hastalığı Ameliyatına uygun olmalarının en büyük kriterlerinen birisi hastanın vücudunun halen insülin üretiyor olmasıdır. Eğer vücut hiç insülin üretmiyorsa maalesef ileal interpozisyon ve transit bipartisyon gibi ameliyatlardan fayda görmezler. Tip 1 diyabet hastalarında vücut hiç insülin üretmediği için Tip 1 Diyabet hastalarına bu ameliyatlar uygulanamaz. Sadece hala vücudu insülin üreten Tip 2 Diyabet hastaları bu ameliyatlardan fayda görürler.

Şeker Ameliyatı Öncesi

şeker ameliyatı

Diyabet Ameliyatı olmayı planlayan hastalardan öncelikle bir kan tahlili istenmektedir. Bu kan tahlillerinde genellikle açlık ve tokluk insülin, kan şekeri değerlerine bakılır. Yapılan tahliller sonucunda hastanın ameliyattan fayda görüp, göremeyeceği belirlenir. Ameliyattan fayda görecekse de hangi ameliyat tekniğinden maksimum fayda göreceği saptanır.

Bu işlemler sonrasında hasta detaylı bir check-up programına alınırlar. Bu check-up programında vücutları tepeden tırnağa incelenir ve ameliyata engel herhangi bir durum olup olmadığına bakılır. Bu aşamada da herhangi bir sorunla karşılaşılmazsa hasta ameliyata alınır.

Şeker Ameliyatı Ne Kadar Sürer

Ortalama olarak bu ameliyatlara 1,5 – 4 saat arasında sürmektedir.

Şeker Ameliyatı Sonrası

Diyabet Ameliyatı Sonrası hastalar gözetim amacıyla 2 ya da 3 gün hastanede tutulur. Bu süreç içerisinde hasta diyetisyen gözetiminde sıvı besinler tüketebilir ve yürüyüşlerine başlayabilir. Herhangi bir sorunla karşılaşılmazsa hasta tabucu edilir.

Ameliyat sonrası diyetisyenlerin verdiği programa uyulması kesinlikle tavsiye edilmektedir. Hastalar için öncelikle sıvı gıdalar sonrasında yavaş yavaş taneli gıdalar önerilir.

Şeker Ameliyatı Fiyatları

Şeker ameliyatı fiyatları operasyonu yapacak doktor ve ameliyatın yapılacağı hastaneye göre değişmektedir. Şeker Hastalığı Ameliyatı Fiyatları uygulanacak tekniğe göre de belirlenir.

Şeker Ameliyatı İstanbul

Şeker Ameliyatı İstanbul da bir çok hastanede yapılmaktadır. Ameliyat olmadan önce operasyonu yapacak doktoru ve hastaneyi iyice araştırmanız önerilmektedir.

Şeker Ameliyatı Olanlar

Şeker Ameliyatı Olanlar ın yorumlarına yazımızın bu bölümünde yer vereceğiz. Sizler de tecrübelerinizi paylaşmak isterseniz yazımızın sonundaki yorum bölümüne yazabilirsiniz. Şeker Hastalığı Ameliyatı olanların yorumları Moderatörler tarafından incelenen ve uygun görülenler sitemizde yayınlanacaktır.

Umarız Şeker Hastalığı Ameliyatı ile ilgili olan yazımızı sıkılmadan okumuşsunuzdur. Sormak istediğiniz tüm soruları bize iletebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir