Koyu cilt rengine sahip olan bireylerin sıkça sorduğu bir soru olmaktadır. Yaş veya etnik köken ayırt etmeden yapılabilmekte olan bu ameliyat, açık renkte ve parlak bir cilde sahip olmak isteyenlerin başvurduğu bir yöntemdir. Bunun yanı sıra melanin birikimi sonucu ortaya çıkan koyu cilt rengi veya lekelerine de bu ameliyat sayesinde müdahale edilmektedir. Cilt beyazlatma veya cilt aydınlatma şeklinde de aratılabilen bu ameliyat ile kişiler için oldukça başarılı sonuçlar elde edilmektedir.
Cildin eşitlenmesi anlamında da yapılan bu operasyon, aydınlatma işlemi ile karıştırılmaktadır. Ten rengi açma ameliyatına gerek duyulmayan, sadece aydınlatma gereken ciltler için doğal 10 maske tarifi aşağıda yer almaktadır.
.Kurutulmuş portakal kabukları ve yoğurt,
.Domates, yoğurt ve yulaf ezmesi,
.Balkabağı maskesi,
.Patates suyu,
.Narenciye maskesi,
.Pirinç unu ve sütlü yüz maskesi,
.Süt, limon suyu ve bal maskesi,
.Aloe vera ve pirinç unu maskesi,
.Cilt beyazlatmak için süt,
.Cilt aydınlatmak için yağ esansları önerilmektedir.
Cilt Beyazlatma
10 yıldır dünyada oldukça ilgi gören bir uygulamadır. Lazer teknolojisi ile uygulanmaktadır. Cerrahi tedavinin en son çare olarak görüldüğü bu işlemde belirli uygulamalar yer almaktadır. Çoğunluk ile kadınların başvurduğu cilt beyazlatmanın farklı yöntemleri vardır. Zaman içerisinde genital bölgede oluşan koyulaşma, hormonlar ve renk sorunları yaşayan kadınlar için renk açma yöntemi fayda sağlamaktadır. Seans sayısı ve süresi kişiye göre değişiklik göstermekte olan bu uygulama genel olarak, 15 ile 20 dakika arasında sürmekte ve gerek duyulduğunda tekrar edilmektedir.
Cilt beyazlatma işlemi sonrasında dikkat edilmesi gereken unsurlar vardır. Diğer kozmetik veya cerrahi işlemler ile birlikte aynı seans esnasında uygulama yapılabilmektedir.
Genital bölge uygulamasında birkaç gün şişlik ve kızarıklık oluşabilmektedir.
Bir hafta süresi boyunca cinsel ilişki yasağı getirilmektedir.
Lokal ve rahatlatıcı bazda kremler verilmektedir.
Cilt Beyazlatma Ameliyatı Nedir?
Ten rengi açma ameliyatına karar vermeden önce dikkat edilmesi ve iyi düşünülmesi gereken bir ameliyat olduğu unutulmamalıdır. Yaşamsal fonksiyonları etkiliyor veya özsaygıyı etkileyerek psikolojik rahatsızlıklara yol açıyorsa uygulama yapılması daha sağlıklıdır. Sebebi ise her ameliyat gibi ten rengi açma ameliyatının da tehlikeli yanları bulunmaktadır.
Dermapen ile Renk Açma
Bu uygulamada ise güneşin etkisi, yaşlılık faktörlerinin başlangıcı, sağlıksız beslenme alışkanlıklarının bir araya geldiğinde oluşturduğu renk eşitsizliklerinden kaynaklanan başvurular olmaktadır. Cilt iğneleme teknolojisi rengin açılmasına ve eşitlenmesine yardımcı olmaktadır.
Dermapen, mikro iğneli terapi uygulaması mikro yaralar açarak cilde uyarı sinyalleri göndermektedir. Bu uyarılar sonucunda cilt onarımı başlatmak için uyarı sağlayan bölgeyi yenilemek üzere harekete geçmektedir. Kolajen dokusu ile onarım desteği verilmektedir. Eşit, sağlıklı ve daha genç görünüm elde edilmektedir. Burada dikkat edilmesi gereken durum bunu evde uygulamasının mümkün olmamasıdır. Bireylerin evde iğne ile kendi başına bunu uygulama düşüncesi ciddi sorunlar ve hayati riskler oluşturmaktadır.
Melazma tedavisi 20 ile 50 yaş arasında yer alan kadınlarda görülen tipik kabul edilen bir cilt pigment bozukluğuna verilen ad olmaktadır. Aşırı güneş ışını, hamilelik, hormon bozuklukları ve ilaç alımlarına bağlı oluşmaktadır. Hipopigment topikal uygulamalardan tedavisi oluşmaktadır.
Mikro iğneleme, ciltte mikro yaralar oluşturmaktadır. Sadece açık olan gözenekler tercih edilerek yapılmaktadır. Vücut uyarıyı aldıktan sonra, kolajen ve elastin üretimini tetikleyecek olan büyüme faktörlerinin salım işlemlerini gerçekleştirmektedir. Çatlak işlemlerinde de tercih edilen dermopen uygulaması cildin doğal olarak 45 gün içinde iyileşmesini sağlamaktadır. Seans sayısı ve süresi uygulama yapılacak kişi ve duruma göre değişmektedir.
Bunun yanı sıra ev tipi dermapen roller bulunmaktadır. Bir uzman tarafından yapılmış işlemde bulunan sonuç ile aynısı beklenmemelidir. Günlük bir rutin olarak yapılan bu işlem giderme değil önleme amacı ile uygulanmaktadır. Bunun yanı sıra belirli renk eşitsizliği önleyici kremler bulunmaktadır. Bu ürünleri de giderici etki bekleyerek kullanmak sağlıklı değildir. Sebebi ise derin oluşan yara, çatlak, leke, kırışıklık gibi durumlar dinamik denilen dönemi geçmiştir. Dinamik dönemde henüz yer edinmemiş ve kalıcı olmamış hasarlar giderilebilmektedir. Statik olmuş hasarlarda ise uzmanlardan destek istenmesi gerekmektedir. Aksi takdirde cilt üzerinde geri dönüşü olmayan hasarlar meydana gelmektedir.