Sivilce İzi Tedavisi

Sivilce izi tedavisi ile ilgili bilgilere bu yazımızdan ulaşabilirsiniz. Gerek düzensiz beslenme gerekse genetiksel faktörlere bağlı olarak sivilce sorunu pek çok kişinin üzerine düştüğü bir sorun olarak değerlendirilmektedir. Ancak kişinin kendine müdahale etmesi ve sivilceleri yok etmek amacı ile sıkması sonucunda, izler meydana gelebilmektedir. Bunun yanı sıra sürekli aynı yerde sivilcenin çıkması da iz kalmasına bir sebebiyet veren durumdur. Bunun en temel sebebi ise, aynı yerde sürekli olarak bir iltihabın söz konusu olması sivilcenin çıktığı alanda bir tahrişi de meydana getirecektir. Bu durumlardan dolayı da yüzün belirli bir bölümünde sivilce ve sivilce izi gibi faktörlerin olması aynı zamanda tedavinin gerekli bir hal alması da muhtemel bir sonucu beraberinde getirecektir. Genel olarak sivilce izi üç farklı kategoride incelenmektedir. Bunlar;

– Yüzeysel Sivilce İzleri
– Derin Sivilce İzleri
– Keloid
Bu sivilce türlerinden birine sahipseniz ve daha sonrasında bir iz ile karşı karşıya geldiyseniz tedavi seçeneklerine göz atmanızda fayda bulunmaktadır.

Sivilce İzi Tedavisi Ne Zaman Gerçekleştirilmelidir?

Sivilcenin belirli bir zaman diliminde yüzünüzde kalması ve daha sonrasında da kırmızılığın geçmemesi üzerine iz kalmanın muhtemel bir durum olması ile birlikte de 6 ay gibi ciddi bir süre içerisinde kırmızılıkların gitmesi gözlemlenmedi ise, bu süre zarfı içerisinde tedavi daha olumlu bir sonuç getirebilecektir. Sivilce izinin tedavi edilmesinde ki en önemli sebeplerden birisi de kişiye psikolojik yönden ciddi hasarlar vermesi olarak değerlendirilmektedir. Bu sebeple de iz sorunu ile karşı karşıya kalan kişiler uzman bir doktor ile görüşmeye başlayarak en uygun zamanın belirlenmesi ile birlikte bu tedaviye başlaması gerekmektedir.

Sivilce İzi Tedavisinde Hangi Yöntemler Kullanılmaktadır?

Genel olarak sivilce tedavilerinde pek çok yöntem mevcut olmakla birlikte bu yöntemler arasında;
– PRP Yöntemi
– Kimyasal Peeling Yöntemi
– Derin Soyan Lazer
– Mikro İğneleme
– FraksiyonelRadyofrekans
– Dolgu
gibi seçenekler bulunmaktadır. Bu seçeneklerin arasında ise size en uygun yöntemin belirlenebilmesi için uzman kişilerin görüşleri fazlası ile önem taşımaktadır. Eğer sivilceler hala aktif bir şekilde çıkmaya devam ediyor ise hem sivilce iyileştirici hem de iz kalmasının önüne geçilmesi açısından kimyasal peeling yöntemi veya yenileyen lazer tedavilere gerçekleştirilmektedir. Ancak kırmızı ve yüzeysel bir sivilce izi söz konusu ise mikro iğneleme, derin sivilce izi var ise dolgu tercih edilebilmektedir. Yöntemlerin bu şekilde çeşitli olması da pek çok farklı durumda kullanılabilir bir hale gelmesini sağladığından tedavi bitiminde olumlu bir sonucun elde edilebilmesi için doğru yöntemlerin kullanılması fazlası ile önemli bir durumdur.

Hangi Bölgelere Sivilce İzi Tedavisi Yapılabilir?

Eğer sadece yüzünüzde değil vücudunuzun çeşitli bölgelerinde de sivilce çıkıyor ise burada da iz kalma olasılığı fazladır. Sivilce izi tedavisi ise geliştirilen PRP tekniği ile birlikte; boyun, dekolte bölgesi, sırt bölgesi, eller, bacak araları, koltuk altı bölgesi gibi çeşitli bölgelerde kullanılabilen bir yöntem olarak bilinmektedir. Bu yöntem ile birlikte daha sağlıklı ve daha ışıltılı bir cilde sahip olma fırsatını elde ettiğiniz gibi izlerin de giderilmesi ile birlikte pürüzsüz bir cilde de sahip olabilmektesiniz. Sivilce sorunu ile birlikte cildin ve derinin daha etkisiz bir hale gelmesi ile birlikte de bu tedaviyle cildin eski halinden daha sağlıklı bir hale gelmesi sağladığından başvurulan yöntemler arasında yer almayı başarmıştır. 2 veya 3 hafta ara ile 3-4 seans aralığında bu sivilce izi tedavisi devam edilmesi uzman doktorlar tarafından önerilmektedir.

Sivilce Nasıl Geçer? Sivilcelerden Kurtulma Yolları

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir